» Her Derde Deva Bizde Bedava; Dorukcan Bilgi Paylaşım Platformu

    • Facebook Hesabınız İle Sitemize Hızlı Üye Olup Giriş Yapabilirsiniz
    • Veya Bilgilerinizi Kendiniz Girerek Üye Olup Giriş Yapabilirsiniz

» Haber Kategorileri

» Hit Haberler

» Son Haber Yorumları

» Haber İstatistikleri

  • Haber Sayısı 351

  • Okunma Sayısı 5358920

  • Kategori Sayısı 7

  • Yorum Sayısı 430

» İşte gerçek mucize

Haber Resmi
Bookmark and Share
  • Beğenenler (0) Beğenmeyenler (0) Toplam (0)
      Beğenenler & Beğenmeyenler
Beğen Beğenme
İnsan&Yaşam Kategorisinde Gez
               

New York’ta kalkışta kuş sürüsüne giren yolcu uçağının iki motoru da alev aldı. Kahraman pilotun nehre indirdiği uçaktaki 154 kişi yüzerek ve botlarla kurtuldu.


Amerika’da akıllara durgunluk verecek bir uçak kazası çok ucuz atlatıldı. Öğle saatlerinde New York La Guardia Havalimanı’ndan New York-Charlotte North Carolina seferi için kalkan U.S.Airways’a ait 1549 sefer sayılı A320 yolcu uçağı, 3 dakika sonra kuş sürüsüne girdi. Kuşlardan birkaçı uçağın motorlarına çarpınca sağ ve sol motor alev aldı. Pilot uçağın kontrolünü bu noktadan sonra sağlamakta zorlandı. Uçak bu sırada tam Manhattan’ın üzerindeydi. Pilot, hemen yolculara uçağı Hudson nehrine indirmek zorunda olduğunu anons etti ve panik başladı. Ancak pilot ve beş mürettebat, uçaktaki 148 yolcuyu sakinleştirmeye çalıştı. Pilot, uçağın nehre inebileceğini ve su üstünde kalacağını anlattı. Tüm yolcular da acil iniş öncesi can yeleklerini giydi.


Sadece burunları kanadı


Pilot uçağın hızını mümkün olduğunda sabit tutarak nehir üzerinde alçak uçuşa başladı. 48’inci Cadde’nin kenarına geldiğinde de iniş yapmaya karar verdi ve yolculara tekrar “Sakin olun” uyarısı yaptı. Ardından kahraman pilot, nehre çok yumuşak bir şekilde indi. Yolcular da hemen kuyruk bölümündeki acil çıkış kapısından tahliye edildi. Uçaktaki şişme bot da hostesler tarafından şişirildi ve yolcular botla kıyıya çıkarıldı. Bazı yolcuların inişteki çarpışmanın etkisiyle hafif yaralandığı, bunun dışında tüm yolcuların iyi olduğu açıklandı.


YAVAŞ YAVAŞ BATTI


Kahraman pilotun Hudson Nehri’ne indirdiği uçaktaki yolcular, can yeleklerini giyerek acil kapılarından kısa sürede dışarı çıktı. Olay yerine gelen yardım botlarının kurtardığı yolcular, gazetecilere çok korktuklarını ve üşüdüklerini söyledi. Kaynak Vatan Gazatesi.


 


Dorukcan.com Resimler



Etiket : İşte, gerçek, mucize,
HABER BİLGİLERİ
Ekleyen : Dorukcan | Kategori : İnsan&Yaşam | Tarih : 16.01.2009 11:42:44 | Hit : 17991 | Yorum : 0

» Haber Yorumları

HABER YORUM YAZ

 

» Copyright

2oo8-2o18 © Copyright Dorukcan.com
SiteMap | © C.C.P.