Yarın Doktorlar Çalışmıyor
Gaziantep'te dün 17 yaşındaki bir hasta yakını tarafından kalbinden bıçaklanan öldürülen Dr. Ersin Arslan'ın cenazesi bugün 4 bin kişi tarafından gözyaşları ile uğurlandı. Türk Tabipleri Birliği, olayı protesto etmek amacıyla yarın acil sağlık hizmetleri dışında hizmet vermeyeceklerini açıkladı.
Türk Tabipler Birliği dün yaşanan saldırı olayının ardından tüm Türkiye'de 19 Nisan Perşembe günü iş bırakma eylemine gideceğini bildirdi. İstanbul Tabip Odası da internet sayfasını karartarak yaptığı yazılı açıklamayla olayı kınadı ve yarın İstanbul Tıp Fakültesi'nde saat 11:30'da toplanarak Beyazıt'a kadar olayı protesto amaçlı yürüyeceklerini açıkladı.
İstanbul Tabip Odası'ndan yapılan yazılı açıklamada şunlar yer aldı:
"Bizler bu cinayeti gördük. Herkes gördü. İstanbul'da, Ankara'da, Adana'da, İzmir'de, Denizli'de, Batman'da, Bursa'da gördük. Ülkemizin hemen her ilinde, her sağlık kuruluşunda hemen her gün gördük. Burada hizmet sunduğumuz kendi hastanemizde her gün yaşadık, her gün yaşıyoruz.
Sadece bu ülkeyi yönetenler görmedi ve duymadı. Sağlıkta Dönüşüm Programı ile hekimi hedef gösteren Sağlık Bakanı duymadı. Bu ülkenin Başbakanı görmedi.
Sağlık üzerinden alınan oyların, popülist politikaların günlük kazanımları üzerinden hekimlerin canları ile oynandı.
Dr. Ersin Arslan'ın değerli anısına, hekimlik mesleğinin ve sağlık hizmetinin onuruna duyduğumuz saygı gereği sessiz kalmamızı, politikacıların riyakar, ikiyüzlü açıklamalarına kanmamızı kimse beklemesin.
19 Nisan Perşembe günü sabahtan itibaren Dr. Ersin Arslan'ı anma ve tepkimizi göstermek üzere acil sağlık hizmetleri dışında hizmet sunmuyoruz. Sağlık Bakanını istifaya davet ediyoruz!"
Odasında Bıçaklandı
Dün saat 13.15 sıralarında Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi’nde meydana gelen olayda, Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Ersin Arslan, servisteki odasına giren M.G. tarafından göğsünden ve karnından bıçaklandı. Odaya giren meslektaşları, kanlar içinde kalan Dr. Arslan’ı hemen üst kattaki ameliyathaneye götürdü. Olay sonrasında servisin tuvaletine gizlenen M.G. ise güvenlik görevlileri ve hastane personeli tarafından suç aleti bıçakla yakalanarak polise teslim edildi. Katil zanlısı M.G sabah saatlerinde çıkarıldığı nöbetçi mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Çocuk Şube Müdürlüğü’nde gözaltına alınan M.G.’nin, 80 yaşlarındaki dedesinin 10 gün önce Dr. Ersin Arslan’ın da katıldığı bir ameliyattan sonra öldüğü için saldırıyı intikam amacıyla gerçekleştirdiğini söylediği iddia edildi. Ameliyata alınan Dr. Arslan’ın hayati tehlikesi devam ederken, saldırıyı duyarak ameliyathane önüne gelen yakınları ve bazı meslektaşları sinir krizi geçirdi, farklı hastanelerden çok sayıda doktor da kan vermek ve Dr. Arslan’ın yakınlarına destek için hastaneye geldi.
Doğmamış Bebeği Babasız Kaldı
Arslan'ın eşi 28 yaşındaki Sibel Arslan'ın 4 aylık hamile olduğu öğrenildi. Cenazede Sibel Arslan, eşinin ardından "Bizi bırakıp nereye gidiyorsun?" diye gözyaşı döktü. Meslektaşları da doktorlara karşı artan saldırılara isyan etti.