» Her Derde Deva Bizde Bedava; Dorukcan Bilgi Paylaşım Platformu
Yeni Kayıt
-
Şifremi Unuttum
-
İletişim
ANASAYFA
FORUM
Duyurular
İnsana Dair
HABER
Türkiye Genel
Haber Ekle
FLAŞH ŞİİR
KÖŞE YAZILARI
Köşe Yazısı Ekle
VİDEO
Video Ekle
FIKRA
ÜYELER
Facebook GİRİŞ
SOHBET
Dorukcan Sohbet
Facebook Hesabınız İle Sitemize Hızlı Üye Olup Giriş Yapabilirsiniz
Veya Bilgilerinizi Kendiniz Girerek Üye Olup Giriş Yapabilirsiniz
Yukleniyor
» Konu Açan
Murat
Forum Anasayfa
Serbest Kürsü
Türkçe Gerçekten Zengin Bir Dil.
Gezici Üye
Durumu
Dışarda
Beğen
Beğenme
Türkiye Türkcesi Yakinda bakkal var mi Bana bakkaldan ekmek getirir misin Bir kilo seker istiyorum Yarim kilo yemeklik yag verin Unun kilosu kaca Azeri Turkcesi Bu yahinlarda erzag dukkani varmi Dukandan mene corek getirersiniz mi Hahis edirem bir kilo gend verin Yarim kilo kere yagi istiyrem Unun kilosu neceyedir Turkmen Turkcesi Golayda bakgal barmi Manga bakgaldan corek
» Devamı
Önce Üye Olmanız Gerekiyor
Sitemizdeki konular mesajlar haberler dosyalar resimler videolar dökümanlar yazılı görsel işitsel ve programsal tüm içerikler üyelik gerektirir butür içeriklere ulaşmak için öncelikle üye olmalısınız
Üye Olmak İçin Tıklayın
12.07.2009 16:48:44
» Cevap Veren
Ceylan
Beğen
Beğenme
Dünyanın en güzel sözü 60 ülkeden 2500 kelime yarıştı Dünyanın en güzel sözcüğü Türkçeden seçildi 60 ülkeden yaklaşık 2 bin 500 kelimenin yarıştığı sözcük yarışmasında birinciliği Türkçedeki Yakamoz aldı Almanyanın başkenti Berlindeki Dış İlişkiler Enstitüsü tarafından düzenlenen 60 ülkeden yaklaşık 2 bin 500 kelimenin göz önünde tutulduğu yarışmada Türkçe “Yakamoz” sözcüğü 3 kişilik jüri taraf
» Devamı
Sitemizdeki konular mesajlar haberler dosyalar resimler videolar dökümanlar yazılı görsel işitsel ve programsal tüm içerikler üyelik gerektirir butür içeriklere ulaşmak için öncelikle üye olmalısınız
Üye Olmak İçin Tıklayın
12.07.2009 21:27:33
» Cevap Veren
filizcan
Abone Üye
Durumu
Dışarda
Beğen
Beğenme
Türk Dil Kurumunu Tercüman ekibi ile ziyaret ettik Akalın Hoca değerli dilbilimci Prof Dr Recep Toparlı ile birlikte bize Türk Dil Kurumunun yeni projelerini anlattı Projeleri açıklarken Akalın Hocanın nasıl heyecanlandığını görmeliydiniz Türkçenin zenginliğini anlatırken çeşitli misâller veriyordu Dilimizdeki renk adları başka hiçbir dilde bu kadar zengin değildir Meselâ yavru ağzı vişne çürüğü g
» Devamı
Üye Olmak İçin Tıklayın
12.07.2009 21:51:33
» Cevap Veren
filizcan
Abone Üye
Durumu
Dışarda
Beğen
Beğenme
Arkadaşlar dilimize sahip çıkalım Devlet Bir kanun çıkarmalı dilimizi korumak amaçlı olarak açılan iş yerlerine yabancı isim verilmememsi kanunlaştırılmalıdır Marmaris didim bodrum ve sayamacağım tüm tatil beldelerinden türkçe isimli bir markete bile rastlayamıyorum Tatile gittiğim zaman kendimi sanki vatanımda değilmişim gibi hissediyorum Karşıdan durup tabelalara bir bakın ne görüyorsunuz Görüne
» Devamı
Üye Olmak İçin Tıklayın
12.07.2009 21:55:03
» Cevap Veren
Dorukcan
Genel Sorumlu
Durumu
Dışarda
Beğen
Beğenme
Türkçe konusmanın yerini SMS dili yani kelimeleri kırpma yutma dönemi başladı Filizcanın bahsettiği iş yerleri isimleri çok iğrenç gözüküyor yabancılara çok meraklı olan esnafımız çabucak değişim gösterim okuyamadığımız isimler yazmaktadır Eminim ki onlarda kapitalist sistemin suyuna ayak uydurmaya çalışıp kısa yoldan köeyei dönmek istiyorlardır ancak bazı değerler vardır ki parayla pulla değişile
» Devamı
Üye Olmak İçin Tıklayın
13.07.2009 00:42:07
» Cevap Veren
Murat
Gezici Üye
Durumu
Dışarda
Beğen
Beğenme
Dilimize Sahip Çıkalım BUGÜNDEN SONRA DİVandA DERGAHTA BARGAHTA MECLİSTE VE MEYDandA TÜRKÇEDEN BAŞKA DİL KULLANILMAYACAKTIR KARAMANOĞLU MEHMET BEY 13 Mayıs 1277 Karamanoğullarının üçüncü hükümdarı Karamanoğlu Mehmet Bey millet olarak yaşamanın ilk şartı olarak dil birliğinin sağlanması gerektiğine inanıyordu Kendi dilini ve kültürünü hor görüp başka kültürlere özenenlere karşıydı 1277 yılında yay
» Devamı
Üye Olmak İçin Tıklayın
13.07.2009 10:31:32
» Cevap Veren
filizcan
Abone Üye
Durumu
Dışarda
Beğen
Beğenme
Hatırlıyorum bir zamanlar tabelalar yabancı manşetli olmayacak diye bir kanun çıkarılmak istenmişti Ama turizmciler buna şiddetle karşı çıktılar Büyük bir hataydı karşı çıkılması Şimdilerde biz nasıl yabancı tabelanın türkçe karşılığı neyse öğrenmeye çalışıyor çalışırken bir yabancı kelime öğreniyorsak tabelalarında türkçe olması halinda tursitlerde yiyip içip güneşlenmek yanında bir kaç kelimede
» Devamı
Üye Olmak İçin Tıklayın
13.07.2009 12:19:28
» Cevap Veren
Dorukcan
Genel Sorumlu
Durumu
Dışarda
Beğen
Beğenme
Yabancılaşmanın nedenlerinden biriside sanırım yabancı yatırımcı veya yabancı ürünlerin ülkeye girmesi ve mağazalaşması Tıpkı Türklerinde avrupada iş yerlerine türk ismi vermesi gibi Tüketim toplumu onunde durabilmek zor ama zoruda bir şekilde başarmak gerekiyor çünkü sokaklarda Türkçe isim kalmayacak gibi
» Devamı
Üye Olmak İçin Tıklayın
13.07.2009 12:44:30
» Cevap Veren
Murat
Gezici Üye
Durumu
Dışarda
Beğen
Beğenme
güncel
» Devamı
Üye Olmak İçin Tıklayın
13.04.2012 12:34:03
» İstatistikler
Üst Kategori Sayısı
10
Üst Forum Sayısı
32
Alt Forum Sayısı
37
Konu Sayısı
901
Cevap Sayısı